Bericht van de voorzitter

BERICHT VAN DE VOORZITTER

Beste leden,

Vandaag – als ik deze nieuwsbrief zit te schrijven – geven de weersdeskundigen voor buiten een temperatuur aan van minus 4 graden en zelfs een gevoelstemperatuur van minus 16 graden. Je zou dus kunnen denken, prima weer voor een drankje, dat een beetje verwarming geeft, zoals bijvoorbeeld “a wee dram” van onze favoriete whiskydistilleerderij. Toch komt er bij mij als eerste gedachte de herinnering boven drijven aan de Olympische Winterspelen in Pyeongchang in Zuid Korea. Wat hebben we met zijn allen kunnen genieten van de fantastische prestaties van onze Nederlandse schaats(t)ers, shorttrack(st)ers gedurende de laatste twee weken. En hebben we kunnen zien dat de goede relatie tussen de topsporters onderling – ook als concurrenten – eventuele politieke tegenstellingen ver overstijgt.

Met andere woorden de uitdrukking “sport verbroedert” werd opnieuw bewaarheid. Zowel voor de sporters als voor de toeschouwers en de televisiekijkers geldt dat het niet alleen de sport is, maar ook het samen zijn, het samen iets doen. In gezelschap genieten, dat is het fijnste en dan zijn we toch weer terug bij onze hobby. Het met vrienden thuis, op een proeverij of op een festival waarderen van de aangeboden prachtige producten uit de diverse whiskyproducerende landen.

Een ander bekend gezegde in de Nederlandse taal is “een nieuwe lente, een nieuw geluid”. Als deze editie van Whisky Passion bij U op de mat valt is deze lente zo ongeveer begonnen en uw lidmaatschap van de International Whisky Society staat garant voor het nieuwe geluid. Met enige taalkundige vrijheid op dit gezegde zorgen wij – ten dele in samenwerking met de nieuwe eigenaar van dit magazine - voor een paar aantrekkelijke nieuwigheden met alleen maar voordelen voor de leden.

Wij merken dat de populariteit van onze nieuwe website www.whiskysociety.nl sterk is gegroeid met aanzienlijke toename van het aantal bezoeken en hij zal in de loop van dit jaar uitgebreid worden met nog meer faciliteiten voor de leden. Mede op verzoek van de leden zullen we bij het opleggen van nieuwe vaten voor de WCOC vanaf heden proberen oudere casks aan te schaffen, zodat de looptijd van de certificaten korter wordt en de deelnemers met een certificaat eerder over hun 12 flessen kunnen beschikken. De prijs zal dan wellicht iets hoger uitvallen, maar elk nadeel heeft zijn voordeel.

V.w.b. de reizen o.l.v. Wim Wamelink zal er dit jaar voor het eerst een poging gedaan worden een reis te organiseren naar Ierland. De reizen naar Orkney en Campbeltown/Islay/Jura zijn alle volgeboekt. En dan “last but not least” ontvangt u deze Whisky Passion niet alleen in een volledig vernieuwde opmaak met een prachtige presentatie, maar ook als een Magazine met een nieuwe huisstijl en met een nieuw uitgeefplan waar de digitale wereld een meer prominente rol krijgt.

Er is nog meer nieuws en dat bewaren we tot ons jubileumfeest, dat natuurlijk al lang in uw agenda staat genoteerd op zaterdag 8 september in het bij u allen bekende Nutshuis in Den Haag . De aanmelding gaat t.z.t. plaatsvinden via de website, zodra het gehele programma bekend is. Deze voorintekening gaat ook van toepassing zijn op de inmiddels gebottelde Jubileumbotteling, t.w. een zeer exclusieve 15 jaar oude Glen Scotia “distilled” in 2002 met een speciaal IWS-etiket.

Tot de volgende keer,

Voorzitter,
Ger M. Kleinjan