Bottelingen

IWS BOTTELINGEN

Met enige regelmaat krijgen IWS leden de mogelijkheid in te schrijven op speciale bottelingen

Bestellen kan nu via het contact formulier.


Unieke Club Botteling (UITVERKOCHT)

Arran 18y Botteling

Wij hebben beslag kunnen leggen op een beperkt aantal flessen Thompsons Arran single cask 18y oude whisky gerijpt op Sauternes vat.
Prachtige whisky die we, exclusief voor de IWS leden, kunnen aanbieden voor € 89,00 per fles. (zoek gerust op welke prijs elders voor deze whisky wordt gevraagd)

Thompson’s Arran 1996 18 yo is een single cask whisky uit 1996, gedistilleerd door Arran Distilleerderij en gebotteld door Thompson's in 2014. Een heerlijk zoet en floraal aroma met hinten van koekjesdeeg en gedroogde abrikoos. De smaak is fruitig met hinten van gestoofde vruchten met een hint van gember en gedroogd gras.

Dit alles zorgt voor een fruitige, gekruide finish die warm aanvoelt.
Een aantal flessen van een botteling met een alcoholpercentage van 52,9.% ABV en een aantal met ABV 53,7 %, beide natuurlijk non-chill filtered.


Jubileum Botteling

Vanwege het 15 jarig bestaan hebben we een speciale 15y botteling!

Glen Scotia Campbeltown Single Malt
Gedistilleerd in 2002
Gebotteld in 2017
Non chill filtered, Cask strength 55,9%
Exclusief te koop voor IWS leden.
Prijs € 84,00 per fles. Maximaal aantal flessen per lid is 6.

Glen ScotiaDe speciale jubileumbotteling is gepresenteerd op het jubileum feest op 8 september 2018. Bestellen is mogelijk per mail naar info@whiskysociety.nl Graag vermelden bij de bestelling: Ophalen op het festival in Den Haag of na het festival toezenden waarbij de verzendkosten € 10,00 bedragen.

Glen Scotia-distilleerderij of soms liefkozend bekend als The Scotia of Old Scotia is een distilleerderij die producent is van single malt whisky. De distilleerderij werd opgericht in 1832 in Campbeltown. Glen Scotia Distillery werd opgericht in 1832 en is ongeveer honderdtachtig jaar actief. Campbeltown is een klein stadje op het Schiereiland Kintyre aan de westkust van Schotland. Het is liefkozend bekend als de "Wee Toon", en de Victoriaanse Whisky Capital of the World. Op zijn hoogtepunt in de jaren 1800 waren er 21 distilleerderijen in dit kleine stadje met ongeveer 170 distilleerderijen die op dat moment in de UK actief waren. Campbeltown heeft nog steeds 3 operationele distilleerderijen: Glen Scotia, Springbank en Glengyle. Deze distilleerderijen geven een opmerkelijk inzicht in de geschiedenis van het maken van whisky in dit afgelegen, ooit vruchtbare, whiskygebied van Schotland.

Glen ScotiaGlen Scotia was formeel bekend als 'Scotia' toen het voor het eerst werd opgericht in 1832 door Stewart & Galbraith and Company. Stewart & Galbraith Co. runde de distilleerderij bijna 60 jaar. De opmerkelijke industrieel Duncan MacCallum kocht de distilleerderij in 1891 en bouwde de grote voorgevel (Malting Floors) die langs High Street loopt. In 2014 werd de distilleerderij gekocht door Loch Lomond Group, die zwaar in de site heeft geïnvesteerd, waarbij het merendeel van de engineeringwerkzaamheden werden gepland en beheerd door de distilleerderijmanager, Iain Mc Alister. Glen Scotia opereert momenteel met een staf van slechts zeven medewerkers. Er wordt aangenomen dat er één manager, één winkelmanager en vijf distilleerderijbedrijven zijn. Glen Scotia is een van de kleinste in Schotland. De huidige jaarlijkse productieniveaus bedragen ongeveer 500.000 liter en na aanzienlijke investeringen zal dit naar verwachting nog verder stijgen.