Bottelingen

IWS BOTTELINGEN

Met enige regelmaat krijgen IWS leden de mogelijkheid in te schrijven op speciale bottelingen

Bestellen kan nu via het contact formulier.


Nieuwe Club botteling is van de Ardmore distillery, in 2 varianten.
Exclusief te koop voor leden van de IWS.

(maximaal 3 flessen per lid)

Ardmore 8y Bourbon Barrel 46% distilled 2009 / bottled 2018
605 bottles from 2 casks / Non chill filtered / No added colour
Prijs € 39,00

Ardmore 9y Refill Bourbon Barrel 58% distilled 2008 / bottled 2017
Single Cask /Cask strength / Non chill filtered
Prijs € 59,00

Deze 2 speciale IWS bottelingen worden gepresenteerd op de stand van de IWS op het komende whiskyfestival in Den Haag van 15-17 november. Maar ze zijn ook al te bestellen. Klik daarvoor op de button of mail naar info@whiskysociety.nl
Graag vermelden bij de bestelling: Ophalen op het festival in Den Haag of na het festival toezenden waarbij de verzendkosten € 10,00 bedragen.

Ardmore Distillery
De distillery stamt uit 1898 en is opgericht door Adam Teacher, dat later is gewijzigd in William Teacher & Sons. De distillery is gelegen in de Highlands even ten oosten van de Speyside regio. Bezoek kan alleen op uitnodiging , er is geen openbaar visitor centre. Het merendeel van de productie wordt gebruikt in blended whisky, waarvan het merk Teachers de bekendste is. Ardmore heeft een kleine reeks eigen bottelingen. Deze botteling is direct uit het vat in de fles gegaan en is non-chill filtered en niet bijgekleurd. Kenmerkend voor Ardmore zijn de vanille tonen (er worden voornamelijk Amerikaans eiken ex-Bourbon vaten gebruikt voor de rijping) en de lichte tufsmaak, veroorzaakt door de turf die in de omgeving wordt opgegraven..

Bestel

Jubileum Botteling

Vanwege het 15 jarig bestaan hebben we een speciale 15y botteling!

Glen Scotia Campbeltown Single Malt
Gedistilleerd in 2002
Gebotteld in 2017
Non chill filtered, Cask strength 55,9%
Exclusief te koop voor IWS leden.
Prijs € 84,00 per fles. Maximaal aantal flessen per lid is 6.

Glen ScotiaDe speciale jubileumbotteling is gepresenteerd op het jubileum feest op 8 september 2018. Bestellen is mogelijk per mail naar info@whiskysociety.nl Graag vermelden bij de bestelling: Ophalen op het festival in Den Haag of na het festival toezenden waarbij de verzendkosten € 10,00 bedragen.

Glen Scotia-distilleerderij of soms liefkozend bekend als The Scotia of Old Scotia is een distilleerderij die producent is van single malt whisky. De distilleerderij werd opgericht in 1832 in Campbeltown. Glen Scotia Distillery werd opgericht in 1832 en is ongeveer honderdtachtig jaar actief. Campbeltown is een klein stadje op het Schiereiland Kintyre aan de westkust van Schotland. Het is liefkozend bekend als de "Wee Toon", en de Victoriaanse Whisky Capital of the World. Op zijn hoogtepunt in de jaren 1800 waren er 21 distilleerderijen in dit kleine stadje met ongeveer 170 distilleerderijen die op dat moment in de UK actief waren. Campbeltown heeft nog steeds 3 operationele distilleerderijen: Glen Scotia, Springbank en Glengyle. Deze distilleerderijen geven een opmerkelijk inzicht in de geschiedenis van het maken van whisky in dit afgelegen, ooit vruchtbare, whiskygebied van Schotland.

Glen ScotiaGlen Scotia was formeel bekend als 'Scotia' toen het voor het eerst werd opgericht in 1832 door Stewart & Galbraith and Company. Stewart & Galbraith Co. runde de distilleerderij bijna 60 jaar. De opmerkelijke industrieel Duncan MacCallum kocht de distilleerderij in 1891 en bouwde de grote voorgevel (Malting Floors) die langs High Street loopt. In 2014 werd de distilleerderij gekocht door Loch Lomond Group, die zwaar in de site heeft geïnvesteerd, waarbij het merendeel van de engineeringwerkzaamheden werden gepland en beheerd door de distilleerderijmanager, Iain Mc Alister. Glen Scotia opereert momenteel met een staf van slechts zeven medewerkers. Er wordt aangenomen dat er één manager, één winkelmanager en vijf distilleerderijbedrijven zijn. Glen Scotia is een van de kleinste in Schotland. De huidige jaarlijkse productieniveaus bedragen ongeveer 500.000 liter en na aanzienlijke investeringen zal dit naar verwachting nog verder stijgen.