Evenementen

WHISKY EVENEMENTEN

LustrumFeest 2023

Stichting International Whisky Society
viert haar 4e lustrum
Zaterdag 3 JUNI 2023 in Madurodam

Na eerdere Lustrum jubilea gevierd te hebben in achtereenvolgens De Heerenkamer in Nunspeet, Spido in Rotterdam en Nutshuis in Den Haag gaat het 4e lustrum in 2023 plaatsvinden in Madurodam op zaterdag 3 juni vanaf 14.30 uur.

Na ontvangst van alle gasten met koffie/thee met banket is er een welkomstwoord door voorzitter Wouter Wapenaar. Vervolgens is er een 2 uur durend mini-whiskyfestival waarbij bekende whiskyimporteurs u graag van hun whisky’s laten proeven.

Ook als niet-whiskyliefhebber is er van alles te beleven want het Themapark is vrij te bezoeken op vertoon van uw uitnodiging.

Na de whiskyproeverij is er een informeel borreluur met aansluitend een heerlijk diner in buffetvorm. U zit aan gedekte tafels in het Parkrestaurant en bij mooi weer zelfs op het terras met uitzicht over Madurodam.

Uiteraard is er ook gezellige live muziek. Ter afsluiting volgt er een heerlijk dessertbuffet waarna nog een kopje koffie of thee, eventueel met een dram.

Om 22.00 uur is het lustrumfeest ten einde.

De IWS biedt alle leden gelegenheid dit lustrumfeest bij te wonen. Kosten € 79,50 p.p. Dit is inclusief ontvangst met koffie en banket, de whiskyproeverij, de buffetten, live muziek en 3 consumptiemunten voor andere drankjes.

Parkeren en bezoek aan park zijn gratis op vertoon van uitnodiging. Introducés zijn ook van harte welkom. Kosten € 95,00 p.p.

Aanmelden

De IWS gaat naar BUS Whiskystokerij

Uitgebreid bezoek met een heerlijke lunch, de rondleiding én proeverij
Zondag 3 september 2023 van 10.30 uur tot ± 15.00 uur

Wij gaan graag op bezoek bij deze bijzondere Whisky Stokerij in Nederland. En u kunt er bij zijn om alles te aanschouwen en van de whisky te proeven.

Informatie over BUS Stokerij

Eind 2019 werd Bus Whisky succesvol gelanceerd als nieuw Nederlands whiskylabel. In amper drie jaar tijd groeide Bus uit van een kleine start-up tot een van de grotere whiskyproducenten van Nederland en internationaal meermaals onderscheiden: brons in San Francisco, twee keer zilver in Londen en goud in China. Eind 2021 won Bus Whisky ook goud bij de Global Green Awards en uitgeroepen tot een van de duurzaamste whiskyproducenten ter wereld.

Single estate whisky

Bus Single Malt, Single Cask én Single Estate whisky wordt gestookt op de eigen boerderij. Er zijn maar heel weinig single estate whiskystokerijen te vinden in de wereld. Single estate betekent dat ook de brouwgerst door de whiskystokerij zelf wordt geteeld. Bij Bus gebeurt dat zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen en met aandacht voor bodem en biodiversiteit. Het productieproces bij Bus Whisky is niet alleen duurzaam, maar ook kleinschalig en ambachtelijk. En dat blijft zo. Dat maakt onze whisky puur en exclusief. Elke nieuwe release is een limited edition.

Wilt u het ook meemaken? Meldt u dan aan en kom op zondag 3 september 2023 naar De Heische Hoeve in Loosbroek (nabij Heeswijk Dinther).
De ontvangst is vanaf 10.30 uur. De rondleiding start om 11.00 uur en na afloop gaan we van een heerlijke “Farm to Table” lunch genieten. Het einde is 15.00 uur.

Deelname aan dit programma met lunch, rondleiding en proeverij is € 45,00 p.p. Inschrijven kan via de mail naar info@whiskysociety.nl Er is plaats voor maximaal 40 deelnemers.

Aanmelden

De IWS gaat weer naar Zuidam Distillers

Uitgebreide rondleiding en proeverij / zaterdag 3 februari 2024 / Van 13.00 uur tot ± 15.00 uur

Na de grote uitbreiding en verbouwing bij Zuidam kunnen we weer terecht om alles te aanschouwen en een persoonlijke rondleiding van Patrick Zuidam mee te maken.

De Millstone whisky’s winnen telkens Awards. Er zijn nu al vele varianten: van Rye, non peated, peated tot Rare uit diverse vaten en van verschillende leeftijden. Uiteraard naast de fraaie range van de beroemde Zuidam Jenevers en Likeuren.

Wij zijn met de IWS als gast uitgenodigd om een uitgebreide rondleiding te beleven op deze mooie en interessante distilleerderij.

Meldt u dus aan en kom op zaterdagmiddag 3 februari 2024 naar Baarle-Nassau. De rondleiding start om 13.00 uur en zal anderhalf tot twee uur in beslag nemen. Waarna u ook nog kunt genieten van een uitgebreide proeverij uit de Millstone whiskycollectie.

Deelname aan de rondleiding en proeverij is € 27,50 p.p. Inschrijven kan alleen via de site www.whiskysociety.nl. Het aantal bezoekers is beperkt tot 30 personen.

Route en Parkeren

Met de auto naar Baarle-Nassau (22 kilometer ten zuiden van Breda). Adres is Smederijstraat 5 (laatste gebouw vóór de Opel garage want er staat geen naam op de gevel)

Omgeving

Maak er een leuk uitje van want de omgeving en het dorp Baarle-Nassau is erg gezellig. Het is het merkwaardigste dorp ter wereld doordat er 30 stukjes België en Nederland in elkaar verweven zijn in het dorp Baarle. Er zijn vele wandel en fietsroutes en liefhebbers van winkelen kunnen hun hart ophalen. Of genieten van de zo bekende Bourgondische sfeer van het zuiden.

Aanmelden