Nieuwsbrief van de IWS

Beste IWS leden,

Ook een mooie tijd in het jaar, de herfst! De tijd om het weer binnenshuis gezellig te hebben met de haard aan en een goed glas in goed gezelschap. Genieten maar van een mooie dram.
We kijken met een goed gevoel terug op het jubileum feest dat we met vele leden gevierd hebben op 8 september j.l.
Ook een terugblik op het bezoek bij Zuidam maar dan graag naar de toekomst want er staan weer mooie whiskymomenten op de agenda, festival, bottelingen en reizen...… en nog meer in deze nieuwsbrief.

Schenk nu eerst maar even die dram in en lees verder.
Slainte!

Jubileum feest zeer geslaagd.....

Het 15 jarig bestaan van de IWS hebben we zeker gevierd. Op 8 september j.l. in het Nutshuis in Den Haag waren 115 gasten aanwezig om het feest mee te maken. Het leek er eerst op dat we veel ongenode gasten hadden maar die bleken voor de Open Monumentendag te komen. De 'kluis', de meest indrukwekkende  ruimte in het gebouw, was door ons in gebruik als proeflokaal voor de Masterclasses door de whisky beroemdheden David Lind en Billy Walker. Met alle stoelen bezet en zelfs staanplaatsen waren het geweldige tastings. Afsluiten met een tuindiner onder muzikale begeleiding van de 'Heeren van het Goede Leven". Wat een feest!

Bezoek aan Zuidam

Op 30 september j.l. zijn met 40 leden, wat ook het maximale is wat Zuidam in een tour kan ontvangen, rondgeleid door Patrick Zuidam. Hij is een gedreven verteller en er werd na afloop uitgebreid en onbeperkt geproefd. Heel geslaagd, reden om dit in 2019 te gaan herhalen. Het wachten is op de uitnodiging van Zuidam. Wij melden dit zodra we de datum weten.&

International Whisky Festival

De IWS is weer met een stand aanwezig op het komend festival van 16-18 november a.s. in de Grote Kerk in Den Haag. We ontvangen de leden daar graag om kennis te maken of gezellig bij te praten.
Op vertoon van de IWS ledenpas krijgt ieder ook weer de extra drams.
De club bottelingen zijn hier te proeven: naast de jubileum botteling Glen Scotia 15y zijn er nog enkele flessen Glen Moray en Linkwood te koop voor de liefhebbers.
WCOC deelnemers kunnen ook enkele samples proeven uit de casks van Craiggelachie, Dailuaine, Glentauchers en Ardmore.

Komende Evenementen en Festivals

* Fidder's Festival in Zwolle op 3 november
   www.hotelfidder.nl
* International Whisky Festival in Den Haag 16-18 november
   www.whiskyfestival.nl
* Legends of Whisky met presentatie door de drie whisky grootheden en een prachtige tasting in de Hooglandse kerk in Den Haag (zie verderop)
   www.legendsofwhisky.com
* Whisky&Rumfest in Amsterdam op 8 december
* Whisky Weekend Amsterdam op 18&19 januari
   www.lbwhiskyweekendamsterdam.nl
* Hielander Whiskyfestival op 11&12 februari
   www.hielanderwhiskyfestival.nl

Speciale aanbieding voor IWS Leden:

Legends of Whisky Tasting

Op zaterdag 1 december vindt er een unieke tasting plaats waarbij de 3 beroemde levende 'legendes' uit de whisky wereld hun opwachting maken. David Stewart, Richard Paterson en Jim McEwan verzorgen alle drie een zeer exclusieve tasting. Locatie is de Hoogland Kerk in Den Haag van 14.00-19.00 uur.
Leden van de IWS die een ticket kopen krijgen een korting van €  10.00 op de toegang. (verrekening bij de organisatie op vertoon van uw IWS ledenpas).

Glen Scotia Campbeltown Single Malt

Exclusief gebotteld voor de IWS!
Gedistilleerd in 2002, gebotteld in 2017
Non chill filtered, Cask strength 55,9%
Exclusief te koop voor IWS leden.
Prijs €  84,00 per fles. Maximaal aantal flessen per lid is 6. Nog beperkt aantal flessen. Te proeven en te koop bij de stand van de IWS op het International Whisky festival in Den Haag. Bestellen en verzenden is ook mogelijk waarbij de verzendkosten €  10,00 bedragen.
Alle informatie is ook op de site.

Whisky reizen in 2019 - 4 prachtige korte trips

Het programma voor de reizen voor 2019 is al bekend. Heeft u altijd al de wens gehad om eens de whiskymakers zelf te ontmoeten, de verhalen te horen, te verdwalen in de warehouses en hun specials whisky te proeven? Ga mee...…!

Jura-Islay-Campbeltown van 3 t/m 7 april 2019 
5 daagse reis voor €  1195,00 p.p.

Orkney Isles van 1 t/m 5 mei 2019
5 daagse reis voor €  1195,00 p.p.

Ierland van 11 t/m 13 oktober 2019
3 daagse reis voor €  795,00 p.p.

Speyside van 17 t/m 20 oktober 2019
4 daagse reis voor €  995,00 p.p.

Alle informatie op de site http://www.whiskysociety.nl/whiskyreizen

Magazine Whisky Passion

Vanaf de komende editie zullen alle leden voortaan het magazine Whisky Passion ontvangen. Dit is het nieuwe 'clubblad' geworden als vervanging voor Whisky Etc. dat niet meer als Whiskymagazine wordt uitgegeven. De uitgever biedt de leden die zelf al een abonnement hebben uiteraard aan deze op te zeggen. Stuur daarvoor een mail naar info@whiskypassion.nl

Nieuws van het bestuur:

Afscheid voorzitter Ger Kleinjan

Tijdens het jubileumfeest op 8 september j.l. heeft voorzitter Ger Kleinjan aangekondigd aan de toehoorders dat hij zijn functie als bestuursvoorzitter per 1 januari 2019 neerlegt. Ger heeft een lange staat van dienst en heeft de IWS, als mede-initiatiefnemer, vanaf de start helpen bouwen tot waar het nu staat. De IWS is hem dankbaar en heeft op het jubileum een fles whisky van zijn favoriete Clynelish distillery cadeau gegeven.

Lidmaatschap
Mede door de wijzigingen als nieuw magazine, BTW verhoging en kostenstijgingen die we niet eerder hebben doorberekend, heeft het bestuur moeten besluiten het lidmaatschap in prijs te verhogen naar €  74,50 per jaar. Voor het partnerlidmaatschap is dat €  59,50 per jaar. Deze prijsverhoging gaat in per 1 november 2019.

Mitra Whisky Suggesties

De whisky suggesties die u voorheen aantrof op de speciale IWS pagina's in het magazine Whisky Etc. zullen niet meer terugkomen in Whisky Passion. Om dit niet te missen zullen we  dat we dit voortaan in deze periodieke nieuwsbrief gaan vermelden.

Glen Turner Heritage Port Cask Single Malt

Een hele fraaie whisky waarbij de kwaliteit de prijs ruim voorbijgaat.
In de geur: Toffee, vanille, rozijnen en nootachtige tonen
In de smaak: Romige vanille, fruit en een lichte kruidigheid

Glendronach The Hielan

Een klassieke whisky met tonen van sherry.
In de geur: Boter, rozijnen, rijpe pruimen en een vleugje vanille
In de smaak: Krokant, kruidig eiken, rozijnen en peperkoek met hinten van butterscotch, cacao en amandelen

Loch Lomond 12 Yrs Single Malt

Een mooie whisky welke op 3 verschillende vaten heeft liggen rijpen.
In de geur: Groene appel, rijpe peer met tonen van rijp graan