Nieuwsbrief van de IWS

NIEUWSBRIEF NR. 4 STICHTING INTERNATIONAL WHISKY SOCIETY 2017.

2 november 2017

Beste IWS leden,

Herfstkleuren in de natuur, vroeg donker, wind en regen af en toe, feestverlichting in de winkelstraten….overduidelijk ons favoriete seizoen toch?

We hebben weer allerlei nieuws te melden dus vandaar deze nieuwsbrief. U kunt hierin onder andere lezen over de reis die we in oktober hebben beleefd naar de Speyside. In heerlijk zonnig weer genoten met 8 reizigers van een geweldige whiskyervaring. Tevens belangrijke informatie over het komende Internationale Whisky Festival in de Grote kerk in Den Haag.

De IWS blijft bezig om u van informatie te voorzien en evenementen te organiseren waar onze hobbygenoten zich bij kunnen aansluiten. Schenk nu eerst maar even een dram in en geniet.

Sláinte!

International Whisky Festival in Den Haag

Van vrijdag 17 t/m zondag 19 november aanstaande

Verbouwing plein rondom de Grote Kerk = geen eigen IWS entree!

De Gemeente is een grote (noodzakelijke) renovatie gestart maar dat heeft nogal wat gevolgen voor de omgeving van de kerk. Zo worden er tramrails verwijderd of verlegd en zelfs grote bomen verwijderd, verplaatst of nieuw aangeplant. Hiermee is het aangezicht van het plein veranderd en de veiligheid verbeterd. Maar dit alles houdt wel wat in voor ons festival. Zo is de entreetent verplaatst er is er voor dit jaar geen mogelijkheid meer voor de IWS leden om een eigen ingang te realiseren.

“For Women only!”

Een origineel idee voor een bijzondere eenmalige proeverij

In samenwerking met The Tasting Collection en Diageo wordt er voor het eerst een masterclass door een vrouw gegeven voor vrouwen! De bedoeling van deze proeverij is vrouwen kennis te laten maken met "Het vloeibare goud" whisky.

In de whisky industrie werken ook steeds meer vrouwen. Dit was altijd al het geval op de marketing afdelingen van de diverse bedrijven maar zij zijn ook steeds meer werkzaam in technische beroepen en bijvoorbeeld als distillery manager. Een positieve ontwikkeling.

Uit ervaring blijkt dat tijdens proeverijen vrouwen erg goed zijn in het proeven van whisky, met name in het benoemen van de geuren en smaken.

Locatie en tijd: Op zaterdag 18 november van 14.00-15.30 uur in de kluis van het Nutshuis, gelegen tegenover de Grote Kerk. Deze tasting zal gegeven worden door Kyra van Daatselaar.

U kunt zich hiervoor aanmelden op de website www.whiskyfestival.nl

Stand IWS

Uiteraard staan wij ook weer vertegenwoordigd met een eigen stand. Daar kunt u weer de extra IWS drams ophalen, de eigen bottelingen proeven waar er nu 3 voor u klaar staan. De Glen Moray 8y, de Bunnahabhain 8y en de Linkwood 11y. De flessen zijn daar ook te koop.

Exclusief voor de WCOC deelnemers zijn er ook samples te proeven van de twee Bruichladdich casks die daar voor de WCOC liggen te rusten. Er zijn twee kleine flesjes dus is er niet te veel. Tevens is er een sample van het Arran vat. We zien u graag bij onze stand! Tot dan.

Magazine Whisky etc.

De oorspronkelijke uitgever van Whisky etc., genaamd Waterfront Media Concepten b.v., heeft het bladeigendom van de gefailleerde Lakerveld overgenomen en daardoor is de continuïteit van het verschijnen van Whisky etc. gewaarborgd. In de komende nummers (4/¹17) zullen de lezers merken dat het Waterfront Media er alles aan gelegen is om een interessant en lezenswaardig magazine te blijven maken.

Reisverslag Speyside

Van 20 t/m 22 oktober 2017

Opnieuw is dit een heerlijke reis geweest en geloof het of niet: weer met zonnig weer! Enkele van de 8 reizigers waren al eerder mee geweest naar de Speyside maar gingen graag nu ook. Vooral omdat onder andere de Speyside Cooperage, Aberlour en Glenfarclas op het programma stonden. Voor het reisverslag zie onderaan deze nieuwsbrief.

Whiskyfestivals:

Er staan voor de komende tijd weer mooie whisky evenementen op de kalender. Hieronder een kort overzicht:

* International whisky Festival 17-19 nov Den Haag www.whiskyfestival.nl
* Whisky Weekend Amsterdam 19-20 jan Amsterdam www.lbwhiskyweekendamsterdam.nl
* Hielander whisky Festival 9-10 feb Alkmaar www.hielanderwhiskyfestival.nl
* International Malt Whisky Festival 3-4 maart Gent (BE) www.whiskyfestival.be
* Whiskyfestival Noord Nederland 23-25 mrt Groningen www.wfnn.nl