Whiskyreizen

KOMENDE REIZEN


Schotland - Islay & Jura | 1 april t/m 5 april 2020 (VOLGEBOEKT)

Schotland - Islay & Jura

Fantastische 5-daagse whiskyreis

Compleet verzorgd met vlucht, overtochten, distilleerderijen, diner & overnachtingen

 • *KLM vlucht van Amsterdam naar Glasgow v.v
 • *Vervoer in Schotland
 • *Ferryovertocht naar Islay v.v. en Jura v.v.
 • *4 x Hotelovernachting 4 x Diner
 • *Bezoek aan alle aanwezige distilleerderijen met Nosing & Tasting
 • *Reisbegeleiding door IWS gastheer en whiskyconnaisseur Wim Wamelink

Prijs € 1199,00 per persoon

Toeslag 1 persoonskamer € 125,00 | Toeslag Introducés € 50,00

Reserveringen op basis van beschikbaarheid van vlucht en accommodatie. U kunt ook op eigen gelegenheid naar Glasgow reizen. Korting op genoemde prijs € 125,00 p.p. Graag aangeven bij reservering.

Reserveren


Schotland - Orkney | 29 april t/m 3 mei 2020 (VOLGEBOEKT)

Schotland - Islay & Jura

Bijzondere 5-daagse whiskyreis

Compleet verzorgd met vlucht, overtochten, distilleerderijen, diner & overnachtingen

 • *KLM vlucht van Amsterdam naar Glasgow v.v
 • *Vervoer in Schotland
 • *Ferryovertocht naar The Orkney Isles v.v.
 • *4 x Hotelovernachting 4 x Diner
 • *Bezoek aan vele distilleerderijen met Nosing & Tasting
 • *Eilandtour langs bezienswaardigheden uit de oudheid
 • *Reisbegeleiding door gastheer en whiskyconnaisseur Wim Wamelink

Prijs € 1199,00 per persoon

Toeslag 1 persoonskamer € 125,00

Reserveren via info@whiskysociety.nl (Reserveringen op basis van beschikbaarheid van vluch en accommodatie). U kunt ook op eigen gelegenheid naar Glasgow reizen. Korting op genoemde prijs € 125,00 p.p. Graag aangeven bij reservering.


Schotland - Speyside | 15 oktober t/m 18 oktober 2020

Schotland - Islay & Jura

Prachtige 4-daagse whiskyreis

Compleet verzorgd met vlucht, distilleerderijen, diner & overnachtingen

 • *KLM vlucht van Amsterdam naar Edinburgh v.v
 • *Vervoer in Schotland
 • *3 x Hotelovernach ng 3 x Diner
 • *Bezoek aan diverse distilleerderijen met Nosing & Tasting
 • *Bezoek aan bezienswaardigheden als o.a. Speyside Cooperage en Loch Ness
 • *Reisbegeleiding door IWS gastheer en whiskyconnaisseur Wim Wamelink

Prijs € 995,00 per persoon

Toeslag 1 persoonskamer € 95,00 | Toeslag Introducés € 40,00

Reserveringen op basis van beschikbaarheid van vlucht en accommodatie. U kunt ook op eigen gelegenheid naar Edinburgh reizen. Korting € 125,00 p.p. Graag aangeven bij reservering.

Reserveren


IWS WHISKYREISVERSLAGEN


Prachtige reis naar Schotland met als doel ORKNEY!

Orkney

2 tot 6 mei 2018

Na de ervaring van vorig jaar is er gekozen om deze reis te verlengen naar 5 dagen. Dat gaf net iets meer tijd om overal optimaal van te genieten. Deze keer van woensdag 2 mei tot en met zondag 6 mei j.l. Mooi weer, prachtige natuur, indrukwekkende distilleries, lekker eten en drinken en veel gezelligheid.

Het gezelschap bestond ook nu uit 8 gasten die naar bleek allemaal al eens een eerdere reiservaring met de IWS reizen hebben gehad. Ook nu was de reisorganisator en begeleider/chauffeur Wim Wamelink, secretaris van de IWS. Bekende gezichten op Schiphol dus. Daarmee zat de sfeer er direct goed in. Ondanks verwachtte drukte op Schiphol, waren wij met anderhalf uur voor vertrek ruim op tijd en konden zelfs nog even van koffie genieten.

Het prettige van vliegen naar de UK is dat we daar lekker vroeg aankomen, dus niets hoeven te missen van de vrije tijd. Aangekomen op Edinburgh airport hadden we echter de pech dat de huurauto, een 9 persoons minivan, niet geleverd kon worden vanwege motorisch defect. Dat was even lastig want er zijn niet zoveel van de auto’s beschikbaar. Terwijl de gasten in de regen stonden te wachten probeerde Wim van alles om een auto te krijgen. Zonder auto geen reis 😊 Uiteindelijk na een aanbod van een auto voor maar liefst GBP 5000,00 voor de 5 dagen.....gek zijn ze bij Rentalcars, kwamen we goed uit bij Sixt. We konden op pad met slechts 1 klein nadeel.....geen automaat maar handversnelling....dat wil wel eens lastig zijn met links schakelen. Pfff.

Orkney Dag 1: Aberfeldy en Dalmore
Uiteindelijk zijn we op pad gegaan en met slechts een half uur uitloop op het schema kwamen we bij de distillery Aberfeldy aan. Deze ligt goed op de route naar het noorden. De tour werd wel snel afgewerkt om zoveel mogelijk tijd over te houden voor een dram, direct uit het cask en daarna nog wat verder tasten in het clubhuis aan de bar.

Met een uitgebreid lunchpakket voor in de auto gingen we weer op pad want het einddoel vandaag was Tain. Na weer een uurtje of 2 rijden door het Schotse Hoogland arriveerden we bij de 2e distillery van de dag: Dalmore in Alness. Ook hier een tour met tasting.

Vervolgens was het inchecken bij het Morangie House Hotel in Tain. Een heerlijk plek voor diner en overnachting. Een prachtig oud gebouw waar de glorietijd nog voelbaar is. Prima kamers, fijne bar en goed eten, dus blije gasten.

OrkneyDag 2: Op weg naar Orkney
Vroeg op voor de tocht naar Wick en vervolgens de ferry naar de Orkney Isles. Een absolute aanrader is een bezoek aan de distillery Pulteney in Wick. De route er naar toe is best lang maar ook werkelijk adembenemend. De weg leidt langs de oceaan met hoogteverschillen en een enkele haarspeldbocht. Eenmaal in Wick is Pulteney eenvoudig te vinden. Daar was de tour door Tanya een verademing want zij begreep al snel met ervaren whiskyliefhebbers te maken te hebben. Hierdoor was ze erg relaxed en hield ze het verhaal spontaan en soepel. Na zeker 5 flessen als eigen botteling gevuld te hebben vertrokken we na zo’n 2 uur daar te hebben doorgebracht.

Om half 2 vertrok de ferry naar de Orkney’s. Varend tussen de eilanden, een tocht van een uur, uitkijkend of er wellicht een walvis te spotten is. Op Orkney direct naar Kirkwall waar we werden verwacht voor een Viking Heroes tour bij Highland Park. Uitgebreide tour met 4 drams, een erg plezierig tijdverdrijf.

Het overnachten vond plaats in Hotel Ayre aan de haven van Kirkwall. Daar is een prima bar en restaurant maar vooral prettig dat men ons van ons eigen meegebrachte whisky liet genieten in de hotellounge. Top.

OrkneyDag 3: Ontdekkingstocht op het eiland
Orkney heeft vele monumenten en bezienswaardigheden waar we dan ook ruim de tijd voor genomen hebben om die te bezoeken. Achtereenvolgens Ring of Brodgar, Yesnaby Cliffs en Skara Brae.

Dan was er in de groep ook een lang gekoesterde wens om het speciale gerecht van Orkney, de Ronaldsay Lamb te gaan eten. Dat bleek niet eens zo eenvoudig omdat het maar weinig kan worden aangeboden maar Lynnfield.

Hotel, gelegen vlak naast Highland Park distillery ontving ons graag. Allemaal lam als lunch, maar wel lam dat enkel zeewier als voer heeft gegeten. Heel bijzonder!

Met een volle maag gingen we weer op pad want er staat nóg een distillery op Orkney. Uiteraard hebben we deze = Scapa, ook bezocht. Onnodig bleken ze wel erg veel haast te hebben want de rondleiding was met een half uur bekeken. Maar omdat het heerlijk weer was en we hoorden dat er walvissen waren gespot in de Scapa Flow, namen we de tijd om nog even na te genieten. Helaas zelf geen walvissen gespot maar later wel de foto’s gezien.

Op het einde van de middag was de overtocht terug naar het vaste land. Dan nog maar een korte rit naar het hotel voor de avond. Het Ulbster Arms in Halkirk. Voor Wim ook een nieuwe locatie maar wat een pracht plek. Mooie nieuw gebouwde cottages met alle comfort, een prima restaurant dus we hebben weer genoten.

OrkneyDag 4: Loch Ness
Met een mooie route door het zonnige noorden van Schotland kwamen we wat vroeg aan bij Clynelish. Hier zouden we gaan voor een wee dram, zonder tour. Het is een prima plek om even stil te staan met een moderne Clynelish distillery waar ze gul zijn met whisky schenken. En daarnaast de oude gebouwen van de gesloten Brora distillery.

Maar ons doel van deze ochtend was een uitgebreide Tour bij Glenmorangie. Een fraai aan het water (Dornoch Firth) gelegen distillery doe bekend staat om het hebben van de hoogste stills.

Na een tour met aansluitend een wee dram zijn we op weg gegaan naar Dingwall waar Wim had gekozen voor een take away Fish & Chips shop. Dat doen we volgende keer maar niet meer......

In de middag brachten de whiskyreizigers nog een leuk en uitgebreid bezoek aan de Glen Ord distillery. Daar is best veel tijd doorgebracht omdat het er goed vertoeven is. Naast de oude distillery staat ook een Malting factory waar op dat moment de barley voor Talisker werd gedroogd met grote vuren.

Uiteindelijk ging de route aan de oostkant langs Loch Ness en belandden we in Foyers House. Een hotel waar aan de buitenkant niets van uitstraalt maar eenmaal binnen de gastvrije, huiselijke warmte goed aanvoelt. Een whiskybar met meer dan 200 soorten is een walhalla. Een prima kok en ook het ontbijt is top. Dus ook hier weer een fijne ervaring.

OrkneyDag 5: Geen genoeg van te krijgen...
Dan breekt de laatste dag aan waarbij we rekening moeten houden om tijdig op het vliegveld te zijn. We zijn op tijd vertrokken om te genieten van de omgeving Loch Ness maar helaas was het erg mistig waardoor we weinig uitzicht hadden. De eerste stop van deze dag was bij de Ben Nevis distillery die speciaal voor ons was open gegaan. (Normaal zijn die op zondag gesloten.) De tourguide schonk desondanks ook nog 4 drams in.

Omdat het daar wel klaar was het op pad voor het laatste deel van de route door het prachtige Glencoe. Er was wel wat tijd over en we wilden toch ook nog lunchen dus het idee van Wim om even bij de Glenturret distillery te gaan stoppen pakte prima uit. Rondgelopen en lekkere lunch genuttigd. Dan was het nog maar een uurtje naar het vliegveld van Edinburgh.

Ruim op tijd voor de terugvlucht was het nog even genieten van een afsluitend biertje met z’n allen voordat we naar de gate gingen. Afscheid op Schiphol met de afspraak alle foto’s te delen........nagenieten dus.

Volgend jaar staat deze reis zeker weer op de IWS agenda! SLAINTE

Orkney

De IWS whiskyreis naar de westkust

12 tot 15 april 2018

Campbeltown, Isla en Jura was een belevenis!

Speyside 1Deze reis staat jaarlijks op het programma. 4 Dagen naar het beroemde whisky territorium. Er gingen ook nu 8 reizigers mee van 12-15 april j.l. op route van Glasgow naar Campbeltown-Jura en Islay. Een lang weekend van donderdagmorgen, de eerste KLM vlucht naar Glasgow, tot zondagavond om 20.00 uur weer terug op Schiphol. Bij het kennismaken op Schiphol zien de gasten elkaar voor het eerst. Ditmaal allemaal mannen en 1 vrouw voor de balans…... Met het kennismaken op Schiphol gingen de gesprekken al snel over de gezamenlijke hobby, whisky, en dan klikt dat vrijwel direct.

Speyside 1Het is voor de liefhebber vaak een wens om eens het land van oorsprong van het gouden elixer, de single malt whisky te bezoeken. Maar ja, het imago van Schotland is toch dat het druilerig weer is met vaak regen, kil, groots en het eten……? Maar toch was het deze reis geweldig weer. Buiten een drupje regen op de heenweg naar Campbeltown is het vooral zonnig geweest deze dagen. En dan rondrijden over de (schier)eilanden met overal de gele gors in bloei… geweldig.

Whisky

Speyside 1Na de landing op Glasgow Airport stapten we in de VW transporter waar prima 9 passagiers in kunnen. Ik reed alle dagen, de gehele route, zelf de gasten rond. Op donderdag zijn we langs Loch Lomond, langs het Loch Fyne met het dorpje Inverary en na de lunch doorgereden tot het zuidpunt van het schiereiland Campbeltown. Hiervoor hebben we de langste doodlopende weg (100 km) van Schotland afgereden met voortdurend de zee in beeld. Maar het bezoek aan het havenstadje en uiteraard een uitgebreide tour bij Springbank distillery is een leuke en overweldigende ervaring. Hier is het gehele proces te zien van het whisky maken.

Voor de eerste overnachting verbleven we in een heus Castle nabij het havenstadje Tarbert op korte rijafstand van Kennacraig waar de volgende morgen de eerste overtocht naar het whisky eiland Islay werd genomen. Vroeg op, dat wel, maar dan aan boord zo’n onverschrokken Full Scottish breakfast!

Op Islay aangevaren hebben we al 3 beroemde distilleries aan de kustrand zien staan. Ardbeg, Lagavulin en Laphroaig. we hebben er zin in. Het eerste bezoek was echter Kilchoman, bekend als de farmdistillery met kort daarna Bruichladdich. Lunch in Bridgend hotel om vervolgens een warehouse tasting bij Caol Ila te ervaren. Maar liefst 5 drams zo uit de casks. Heftig maar één van onze gasten wilde een casks 30y old Caol Ila mee nemen.

Speyside 1Overvaren van Islay naar Jura duurt 5 minuten en zodoende konden we eind van de middag nog een mini proeverij krijgen van Rachael bij Jura distillery. (ze bleef speciaal voor ons open) Het hotel staat tegenover de distillery dus zaten we al snel aan een pint Scottish ale. Overnachten is daar geweldig. Wakker worden met de geuren uit de distillery is een unieke ervaring. Overal uitzicht op zee vanaf het hotel. In stilte….Prachtig.

Speyside 1Dag 3 vulde zich met meer van dit. ‘s Morgens bezoek aan Bunnahabhain, Ardbeg, dan Lagavulin en Laphroaig waar uiteraard de jaarlijkse rente op ons lifelong lease van het plot kan worden opgehaald. Een miniatuur Laphroaig 10y.

De lunch was in Ardbeg, het restaurant recht onder de oude kiln. Het laatste bezoek van die dag was de Bowmore distillery waarna we nog even gingen nagenieten van het zonnetje aan de pier en het strand bij de haven met uiteraard een wee dram. Op het eind van deze enerverende dag wederom naar Jura voor de overnachting.

Speyside 1Dan de reisdag terug. Op zondag de eerste overtocht van Jura naar Islay met aansluitend de overtocht naar het vasteland en dan rijden naar Glasgow maar niet zonder onderweg nog even in Inverary te lunchen bij het St. George!

Dan is er op zo’n reis altijd wel iets te vieren. In dit geval een jarige: Aad. Hij heeft de groep verrast op de vroege ochtend, om 08.15 uur waarmee hij onwetend direct het record van de vroegste tijd voor een dram op een IWS reis heeft gezet! Alsnog van harte Aad!

Het was weer een geweldige reiservaring. Probleemloos, een stel gezellige gasten, mooi weer, goede whiskybelevenissen, fijne hotels, heerlijk eten.

Volgend jaar wordt de reis naar Campbeltown, Islay en Jura uitgebreid naar een 5 daagse reis om nog meer te kunnen genieten. En alle distilleries te kunnen bezoeken, inclusief de nieuwste Ardnahoe.

Genieten ervan……Slainte!

Reisverslag IWS reis naar de Speyside

20 tot 22 oktober 2017

Met 8 reizigers onder begeleiding van gastheer Wim Wamelink

SPEYSIDE

Speyside 1 De jaarlijkse trip naar de Speyside is altijd een feestje. Even 3 dagen ertussen uit om te genieten van de natuur, cultuur en culinaire bijzonderheden als whisky en o.a. haggis. Het blijft een prachtig jaargetijde om met een gezelschap whisky liefhebbers naar het in herfstkleur getooide land te gaan.

Op vrijdagochtend was de ontmoeting heel vroeg op Schiphol en om 07.00 uur vlogen we al naar Edinburgh. Alles ging lekker vlot dus zaten we al snel na de landing in het Mercedesbusje met als chauffeur en tourguide Wim W.

Speyside 2Na anderhalf uur werd het toch wel tijd voor de eerste whisky dus stopten we bij Edradour Distillery. Met direct wat welkomst drams op ging het gezelschap onder leiding van een gids die hier heel theatraal een zeer vermakelijke rondleiding gaf.

Speyside 1 We hadden ook wel trek en het stadje Pitlochry biedt daar vele geschikte locaties voor maar het favoriete IWS stekkie is toch Port na Craig aan de Tummel river met uitzicht op de salmon ladder en stuwdam. Daarbij is het ook altijd lekker eten.

Dan op weg naar de Speyside Cooperage waar we op vrijdagmiddag op tijd moeten zijn vanwege de weekendsluiting. Na daar uitgebreid te hebben rondgekeken gingen we op weg naar het hotel maar niet voordat we nog een erg fijne whiskystop maakten bij Glenfarclas waar we zeer welkom waren blijkens de graag geschonken drams van 12 en 15y.

Als hotellocatie was het rustieke Hotel Garth in Grantown on Spey onze pleisterplaats voor de 2 nachten. Een luxe hotel met prima kamers, een uitstekende keuken met menukeuze en uiteraard whiskybar met aparte lounge met open haard. Het werd een lange avond……..

Op zaterdag togen we na het heerlijke Scottish breakfast naar de volgende distillery en wel Aberlour in het gelijknamige dorp. Een wel zeer uitgebreide tour met zelfs 5 drams na afloop viel ons gezelschap ten deel. Super!

Speyside 1Voor de lunch had Wim een tafel gereserveerd bij het beroemde Highlander Inn waar de gasten genoten van de whiskycollectie en lunch. Tatsuya (eigenaar) verwelkomde ons persoonlijk en schonk graag de bestelde whisky’s in met de verhalen.

Aansluitend werden nog twee distilleerderijen bezocht en wel Strathisla en daarna Glen Grant.

Speyside 1 We zijn er tenslotte voor de whisky. Twee x een leuke tour met aansluitend lekkere drams. Op de weg terug naar het hotel maakte Wim nog even een ommetje om de bouwvorderingen van Macallan te laten zien. Zo’n moderne distillery aan het worden. Indrukwekkend.

Speyside 1De zondag brak aan en na een heerlijk ontbijt ging de reis weer richting Edinburgh maar er zou nog veel gebeuren alvorens we daar aankwamen. De eerste stop was Distillery Dalwhinnie. Het blijft een idyllische plek te midden van de Highlands. Hier geen tour maar gewoon de dag beginnen met 3 drams met bijpassende chocolade bonbons. Dat was een aparte smaakbeleving.

Speyside 1De volgende stop was Distillery Aberfeldy waar we een leuke tour met aansluitend tasting beleefden. Hier maakten we ook gebruik van het lunchbuffet met allerlei sandwiches en koffie. Omdat er toch nog wel even tijd was voordat we echt naar Edinburgh Airport moesten pakten we ook nog even een kort bezoekje aan Blair Athol mee in Pitlochry. Altijd mooi om daar even de shop te bekijken en we kregen ook spontaan een dram.

Vervolgens werd het toch even haasten maar het vliegveld is op tijd bereikt.

Veel mee gemaakt, veel gezien, veel gelachen en veel geproefd en dat met heerlijk zonnig weer zoals te zien is op alle foto’s. Het was genieten!

Dank aan alle deelnemers voor het vertrouwen en de gezelligheid.Speyside 1

Tot de volgende reis…….

Sláinte, Wim Wamelink


Nieuwe ervaring voor de IWS leden……ORKNEY!

Van donderdag 4 mei tot en met zondag 7 mei j.l.

Mooi weer, prachtige natuur, indrukwekkende distilleries, lekker eten en drinken en veel gezelligheid.

Inderdaad was deze whiskyreis naar de Orkney eilanden voor het eerst georganiseerd voor de IWS leden met introducees. Ook weer door reisorganisator en begeleider/chauffeur Wim Wamelink, secretaris van de IWS, en vooral gastheer op deze geweldige trips. Het gezelschap bestond uit 8 gasten die allemaal al eens een eerdere reiservaring met Wim beleefd hebben. Dus bekende gezichten op Schiphol. Daarmee zat de sfeer er direct goed in. Ondanks de vele waarschuwingen door de KLM dat het op Schiphol wel erg druk kon zijn, waren wij met anderhalf uur voor vertrek ruim op tijd en konden zelfs nog even van koffie genieten.

Het prettige van vliegen naar de UK is dat we daar lekker vroeg aankomen, dus niets hoeven te missen van de vrije tijd. Aangekomen op Glasgow airport, toch hiervoor gekozen boven Aberdeen of Inverness vanwege de vliegtijden/prijs, was de minivan ook al snel geregeld en konden we op weg naar het hoge noorden.

Op route deden we de Ben Nevis distillery aan. Deze ligt op een bijzondere plek aan de voet van de berg en toch aan de rand van het dorp. Mooi uitzicht dus. Met een dram en lunchpakketje voor in de auto gingen we weer op pad want het einddoel vandaag was Tain. Na weer een uurtje of 2 rijden door het Schotse Hoogland, onder andere genietend van de uitkijk op Loch Ness, arriveerden we bij de 2e distillery van de dag: Dalmore in Alness. Ook hier een tour met tasting maar na afloop wilden we hier ook even van de zon en het uitzicht op de firth genieten, uiteraard met een paar drams.

Zo tegen 17.00 uur kwamen we in het dorpje Tain, waar ook de beroemde distillery Glenmorangie staat. Natuurlijk gingen we daar even een kijkje nemen en daar bleek de deur nog open zodat we ook hier nog even van een welkome dram konden genieten, de Bacalta……prachtig.

Voor de overnachting had Wim het Morangie House Hotel in Tain gereserveerd. Een prachtig oud gebouw waar de glorietijd nog voelbaar is. Prima kamers, fijne bar en goed eten, dus blije gasten.

Dag 2: Op weg naar Orkney!

Vroeg op voor de tocht naar Wick en vervolgens de ferry naar de Orkney Isles. Een absolute aanrader is een bezoek aan de distillery Pulteney in Wick. De route er naar toe is best lang maar ook werkelijk adembenemend waarbij moet worden opgemerkt dat wij voortdurend zonnig weer hadden. De weg leidt langs de oceaan met hoogteverschillen en een enkele haarspeldbocht. Eenmaal in Wick is Pulteney eenvoudig te vinden. Daar was de tour door Kathy een verademing want zij begreep al snel met ervaren whiskyliefhebbers te maken te hebben. Hierdoor was ze erg relaxed en hield ze het verhaal spontaan en soepel. Na enkele flessen als eigen botteling gevuld te hebben vertrokken we na zo’n 2 uur daar te hebben doorgebracht.

Om half 2 vertrok de ferry naar de Orkney’s. Een catamaran waar veel auto’s op passen. Varend tussen de eilanden, een tocht van een uur, uitkijkend of er wellicht een walvis te spotten is. Op Orkney reden we direct naar Kirkwall waar we werden verwacht voor een tour bij Highland Park. Uitgebreide tour met 3 drams na afloop, een erg plezierig tijdverdrijf.

Het overnachten vond plaats in Hotel Ayre aan de haven van Kirkwall. Daar is een prima bar en restaurant maar vooral prettig dat men ons van ons eigen meegebrachte whisky liet genieten in de hotellounge. Nagenieten dit keer met een Highland Park 18y. Top.

Dag 3: Ontdekkingstocht op het eiland

Orkney heeft vele monumenten en bezienswaardigheden waar we dan ook ruim de tijd voor genomen hebben om die te bezoeken. Achtereenvolgens Broch of Gurness, Orkney Brewery, Skara Brae, Yesnaby cliffs, Ring of Brodgar en de Italian Chapel. Uiteraard hebben we de tweede distillery van Orkney = Scapa, ook uitgebreid bezocht. Een speciale tour met een dram uit het vat in het warehouse is een feestje.

Op het einde van de middag was de overtocht naar het vaste land. In Wick even een pubmeal genoten om toch nog even door te rijden naar Dornoch alwaar we in het gelijknamige hotel moe in bed konden vallen. Voor enkelen pas na de hotelbar nog even bezocht te hebben. Ook het Dornoch hotel heeft zijn glorietijd gehad. Het pand oogt aan de buitenkant nog wel groots maar de grandeur is weg…..de Schotten noemen het zelfs een tired hotel….maar voor ons om daar alleen maar te slapen en te ontbijten was het prima. En dan het uitzicht op de links golfbaan en de zee.

Bij het ontbijt op de laatste dag werd besloten om op weg naar Glasgow airport de mooie distillery Glengoyne aan te doen. De tijd was er dus zo gezegd….. ook hier kunnen proeven van de whisky uit de special botteling Teapot dram. Super.

Ruim op tijd voor de terugvlucht was het nog even genieten van een dram voordat we naar de gate gingen.

Afscheid op Schiphol met de afspraak alle foto’s te delen……..nagenieten dus.

Volgend jaar staat deze reis zeker weer op de IWS agenda! SLAINTE