Whiskyreizen

Whisky reizen naar Schotland

Jaarlijks gaan we op reis naar Schotland met whisky liefhebbers en avonturiers.


Klik voor folder

Reizen in 2024


4 daagse Whiskyreis naar The Highlands & Speyside zondag 3 t/m woensdag 6 november 2024:

Beste whiskyreiziger,

In november van dit jaar gaat de International Whisky Society wederom op whiskyreis.
Van 3 tot en met 6 november verblijven we in het whisky gebied bij uitstek: The Speyside.

Deze keer zal het anders zijn dan dat u van ons gewend bent. Na jarenlang prachtige whiskyreizen verzorgd te hebben draagt Wim Wamelink nu het stokje over aan Teun van Wel. Teun is al meer dan 25 jaar een groot whiskyliefhebber. En reizen organiseren is zijn vak. Al ruim 15 jaar maakt hij mensen blij met mooie whiskyreizen.

Deze whiskyreis wordt de eerste reis ‘nieuwe stijl’. Teun gaat zelf mee om de reis te begeleiden. Voor het rondrijden ter plekke heeft hij een uitstekende chauffeur in Schotland. Dit betekent ook dat we met een iets groter gezelschap op reis kunnen gaan. Nog meer gezelligheid! De reis is berekend op een minimaal aantal deelnemers van 14. Het maximum is vooralsnog vastgesteld op 20. Zoals altijd geldt vol = vol, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Er is een programma samengesteld om uw vingers bij af te likken. Het wordt een heerlijke reis waarbij we natuurlijk de nodige distilleerderijen gaan bezoeken, maar ook zullen genieten van het prachtige Schotse landschap. En uiteraard zullen we her en der de noodzakelijke kwaliteitscontroles uitvoeren……..

Distilleries bezoeken

We bezoeken deze keer zowel distilleerderijen in de Highlands als in Speyside. Het is erg leuk om de verschillen te zien, terwijl het proces in essentie hetzelfde is. Na een paar distilleerderijen bezocht te hebben kunt u waarschijnlijk al ruiken in welk deel van een distilleerderij u bent.

We bezoeken onder andere de op één na hoogst gelegen distilleerderij van Schotland, maar ook een van de allernieuwste. De route is nog onder voorbehoud van wijzigingen, maar zoals het er nu voor staat zullen we in ieder geval Dalwhinnie bezoeken en de zeer nieuwe Cairn distillery. Op het programma staat ook het werkpaard Tomintoul (deze heeft overigens geen bezoekerscentrum). In totaal zullen we 6 verschillende distilleerderijen bezoeken.

Special Guest Tony van Rooijen

Helemaal uniek wordt een dag met niemand minder dan Tony van Rooijen. De ongeëvenaarde Brand Ambassador voor Glenfiddich in Nederland. Al ruim 15 jaar is hij hèt gezicht van Glenfiddich hier. Met zijn aanstekelijke enthousiasme heeft hij al talloze liefhebbers onvergetelijke ervaringen bezorgd. En wat is er mooier dan met de man vol passie een Glenfiddich dag te beleven in Speyside, bij Glenfiddich? Dat is precies wat we gaan doen!

Compleet verzorgd én gratis whisky

Omdat we bij de IWS graag de dingen goed doen, is ook deze reis vrijwel volledig verzorgd. We worden rondgereden in een comfortabele bus met chauffeur. Alle rondleidingen zijn inbegrepen. De overnachtingen uiteraard ook, inclusief ontbijt. Daarnaast is drie keer diner inbegrepen en 4x de lunch. Om het helemaal mooi te maken is er elke avond ook nog gratis whisky!

Optioneel is de ruimbagage. Voor een paar dagen wellicht niet nodig, maar de kans is natuurlijk erg groot dat er ter plaatse wat flesjes whisky gekocht worden… en die mogen niet in de handbagage. Maar reist u met zijn tweeën dan heeft u mogelijk aan 1 stuk ruimbagage genoeg. Kosten om ruimbagage mee te nemen zijn € 90,-

Kamers

De reis is gebaseerd op een 2-persoonskamer (2-persoonsbed of 2 aparte bedden). Tegen een toeslag is ook een 1-persoonskamer mogelijk. Deze zijn slechts beperkt beschikbaar.

Er is maar voor 20 reizigers plaats op deze bijzondere reis, dus meldt u snel aan! Prijs is gebaseerd op deelname van 14 personen. En maximaal 20. De groep wordt bewust klein gehouden, om de kwaliteit te kunnen waarborgen.

Aanmelden kan een bericht te sturen naar secretariaat@whiskysociety.nl met bijgevoegd een kopie van uw paspoort. Vermeld tevens of u een 2-persoonskamer of een 1-persoonskamer wenst. En of u ruimbagage wenst bij te hoeken. Bij aanmelding dient uiteraard ook de aanbetaling voldaan te worden. U ontvangt bij inschrijving daartoe een nota.

We zien uw aanmelding graag tegemoet,

Teun van Wel

Data
03 – 06 november 2024

Prijs
€ 1.699,- Per persoon, op basis van een 2-persoonskamer

Inbegrepen

 • Retourvlucht Amsterdam – Edinburgh / Aberdeen – Amsterdam
 • 10 kilo handbagage
 • Stoelreservering op de vluchten
 • Overnachtingen in een 2-pk
 • 3x diner (exclusief drank)
 • 4x lunch
 • Vervoer ter plaatse
 • Reisbegeleiding van Teun van Wel
 • Alle entreegelden

Niet inbegrepen

 • Reisverzekering en annuleringsverzekering
 • Ruimbagage. Is vooraf te boeken voor € 90,-
 • Toeslag 1-pk. € 280,-

RESERVEREN


Om deze reis voor u te kunnen reserveren heb ik nodig een kopie van uw paspoort (u kunt enkel met een geldig paspoort naar Schotland. (Een ID-kaart wordt niet geaccepteerd).
Of anders de volgende gegevens:

 • Eerste volledige naam zoals in paspoort
 • Achternaam zoals in paspoort
 • Geboortedatum
 • Adres
 • E-mail adres
 • Telefoonnummer
 • Indien reeds bekend een nummer van thuisblijvers
 • Paspoort nummer
 • Geldig tot welke datum?
 • Uitgegeven in welke gemeente?
 • Nationaliteit
 • Zijn er dieetwensen?
 • Wenst u ruimbagage te boeken?
 • Indien aanwezig een flying blue nummer

Mocht u weten met wie u graag een kamer deelt geef dit dan bij uw aanmelding aan.

Bij boeken dient er een aanbetaling gedaan te worden van € 699,-
Het volledige bedrag dient voldaan te zijn uiterlijk op 03 september.

Er zijn afwijkende voorwaarden van toepassing op deze reis. De annuleringskosten tot 8 weken voor vertrek zijn gelijk aan de aanbetaling. Daarna bedragen de annuleringskosten 100%.

The Highlander Inn - Craigellachie


3 nachten, 2-pk

The Highlander Inn ligt in Craigellachie. In het hartje van “Malt Whisky Country”. Het is de perfecte uitvalsbasis voor een whiskyreis. The Highlander Inn heeft een uitstekend restaurant. Tevens is er een bar met een zeer mooie collectie whisky. De bar is al diverse keren beoordeeld als een van de beste whisky bars in de wereld. Ook de locals komen hier graag een biertje of een whisky drinken.

Het hotel heeft slechts 8 kamers. En een annex met nog 2 kamers. Met gedeelde badkamer. De kamers beschikken over thee- en koffie faciliteiten. Er is gratis WiFi beschikbaar. Verder is er een TV, radio, strijkplank en –ijzer en haardroger.

The Highlander Inn 2
The Highlander Inn 3

Teun van Wel
Eerst even kort wat over mijzelf: ik ben zelfstandig reisadviseur, aangesloten bij The Travel Club. Ik verzorg vakanties over de hele wereld. Hoofdzakelijk maatwerk reizen (ver weg en dichterbij), daarnaast ook veel cruises en natuurlijk whiskyreizen. Je kunt met vrijwel elke vakantiewens bij me terecht.
Reizen is iets wat ik zelf erg graag doe, zoveel als ik kan! Daarnaast is whisky een grote passie van me voor alweer bijna 30 jaar. Whiskyreizen zijn daarom voor mij een perfecte combinatie van mijn beide passies.
Privé ben ik veel met whisky bezig. Ik bezoek veel festivals en proeverijen, organiseer alweer 15 jaar een whisky weekend (Maltstock), ben actief in mijn lokale whiskyclub en heb ik een heuse SM-kelder. In deze Single Malt kelder heb ik ca 700 whiskies open staan. Deze zijn ook per sample beschikbaar (www.mywhiskysamples.com)
Schotland is en blijft een van mijn favoriete bestemmingen. Ik ben er al wel zo’n 50x geweest en heb er vrijwel alle distilleerderijen (meerdere malen) bezocht. En af en toe ga ik dus zelf mee om een reis te begeleiden.

Teun 1
Teun 2
Teun 3
Teun 4
Teun 5
Teun 6